HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Wat houdt onze raadsleden bezig?

Wat houdt onze raadsleden bezig?

Deze week: Geoffrey van den Honert

Lange vergaderingen

Bij het raadslidmaatschap denk je al snel aan lange vergaderingen en besluiten die genomen worden.

Naast een baan

Gelukkig doe je als raadslid nog veel meer! Zo ga je naar informatieavonden, spreek je met inwoners, bezoek je symposia of lezingen, workshops en noem maar op. Dit allemaal om zoveel mogelijk kennis te vergaren om in te zetten voor de gemeente en haar inwoners. En dat allemaal terwijl de meeste raadsleden er ook nog een fulltimebaan naast hebben.

Democratiefestival

Zo bezocht ik laatst het Democratiefestival op Veur-Lent in Nijmegen. Een erg interessant evenement met boeiende sprekers zoals bijvoorbeeld Peter van Uhm die over leiderschap sprak en het belang van goed luisteren om mensen echt te begrijpen. Ivo Brughmans gaf een hoorcollege over het verbinden van tegenpolen en hoe om te gaan met spanningsvelden. Deze inzichten zijn waardevol voor het werk als raadslid.

Verbintenis tussen gemeente en inwoners versterken

Naast het verbeteren van mijn werk als raadslid zoek ik altijd naar nieuwe manieren om de verbintenis tussen gemeente en inwoners te versterken. Zo bezocht ik onder andere een workshop over lokale digitale democratie. Daar kwamen meerdere methoden aan bod om de digitale (en niet digitale) participatie te versterken. Zeer interessant en deze methoden en ideeën ga ik dan dus ook goed bekijken of zij in te zetten zijn voor onze gemeente. Op dit soort manieren zijn we als raadsleden altijd bezig om onze rol als volksvertegenwoordiger zo goed mogelijk in te vullen!

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken