HOME  |  Actueel  |  Nieuws  |  Veel gestelde vraag: Wordt er bij de Kroonbeek al gewerkt aan de Lob van Gennep?

Veel gestelde vraag: Wordt er bij de Kroonbeek al gewerkt aan de Lob van Gennep?

De afgelopen weken kreeg het projectteam Lob van Gennep vaker de vraag of de huidige werkzaamheden aan de dijk ter hoogte van de Kroonbeek onderdeel zijn van het project. Dat is niet het geval: het project Lob van Gennep zit nog in de verkenningsfase. Pas aan het eind van de verkenning, over meer dan een jaar, vindt besluitvorming plaats. Ten vroegste in 2024 starten de werkzaamheden aan Lob van Gennep.

Onderdeel van Maaswerken

De dijkversterkingswerkzaamheden aan het dijktraject van Milsbeek - Ven-Zelderheide zijn onderdeel van het programma Maaswerken. Er wordt gewerkt op twee locaties: aan de Kleefseweg, langs de N271 ter hoogte van Milsbeek en langs de Bloemenstraat. Op deze locaties voldeed de dijk nog niet aan de waterveiligheidsnorm van 1/250 per jaar, de norm die gold tot 1 januari 2017. De huidige werkzaamheden worden naar verwachting dit jaar afgerond.

Veiligheidsnorm

Na afronding van deze werkzaamheden voldoet het dijktraject van Mook tot aan de Duitse grens bij Ottersum aan de veiligheidsnorm van 1/250. Na oplevering van het project Lob van Gennep zal het hele gebied straks voldoen aan de nieuwe wettelijke veiligheidsnorm van 1/300.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief via www.lobvangennep.nl of volg ons via Facebook (‘Lob van Gennep’) en Twitter (@LobVanGennep).

Contactgegevens

Bezoekadres

Raadhuisplein 6
6585 AP Mook

Postadres

Postbus 200, 6585 ZK Mook

Tel: (024) 696 91 11
gemeente@mookenmiddelaar.nl

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden milieustraat

Afspraak maken